Over ons

Hoe het begon

Mijn naam is Jyotir Henriquez. Ik ben geboren op Curaçao en daar heb ik de eerste twaalf jaar van mijn leven doorgebracht. Op Curaçao danst iedereen! Toch was ik als jonge jongen niet meteen overtuigd. Liever ging ik een vechtsport doen. Uiteindelijk wist mijn moeder me, toen we al in Nederland woonden, over te halen om een proefles salsadansen te volgen. Ik ben nooit meer gestopt.

In augustus 2003 is Anabacoa ontstaan. Jarenlang heb ik op verschillende mooie locaties in Limburg fanatiek les gegeven. Mijn studie heeft geleid tot een korte pauze als dansleraar, maar toen ik Mischa leerde kennen laaide het enthousiasme om les te geven snel weer op. Samen hebben we Anabacoa nieuw leven ingeblazen. Onze dansgroep heeft ondertussen met de jaren onze relatie en ons gezin zien ontstaan (Mischa was eerst ‘gewoon’ een vriendin, toen danspartner, vervolgens liefdespartner, inmiddels vrouw en moeder van onze kindjes). Waar dansen al niet goed voor is ;).

Anabacoa Family

Al gauw stond de vloer vol met wat wij nu liefdevol onze Anabacoa family noemen. Sommige mensen dansten heel vroeger al bij Anabacoa, sommigen hebben een paar jaar geleden de aansluiting gevonden. Er is een hechte en warme groep ontstaan die iedere cursus opnieuw met veel plezier nieuwe leden ontvangt en deze het gevoel geeft thuis te komen.

En dat is wat we willen: je dansavond bij Anabacoa als lievelingsavond in de week! Je vindt er vriendschap, plezier en energie en dat terwijl je dansles krijgt van goeie kwaliteit. Één cursus kan genoeg zijn om de basispassen te leren dansen, maar eigenlijk denken we dat je blijft plakken bij de Anabacoa family. Je bent in ieder geval meer dan welkom.