Salsa

Salsadansen

Salsadansen is een fijne manier om in beweging te blijven, aan je houding te werken, je brein te trainen en het tegelijkertijd samen met je (dans-)partner heel gezellig te hebben. Omdat de lessen in groepsverband worden gegeven leer je meteen veel nieuwe, leuke mensen kennen.

Op onze website vind je het lesrooster voor de komende tijd. Tussentijds instromen is mogelijk en je mag altijd vrijblijvend een proefles volgen.

 

Bekijk lesrooster Aanmelden

 

Oorsprong van salsa

In de jaren ’20 van de vorige eeuw is het ritme van de Cubaanse Son ontstaan. Vanuit dat ritme, de Son, zijn in Cuba verschillende andere ritmes ontstaan. Voorbeelden daarvan zijn de Montuno, de Guajira, de Guaracha, de Rumba, de Boogaloo, de Mambo, de Charanga en de Guaguanco.

De Cubaanse muziek werd razend populair in enkele Zuid-Amerikaanse landen en de trend waaide vervolgens over naar de Verenigde Staten. Daar kwam de muziek in aanraking met Jazz en werden er trompetten en elektrische instrumenten toegevoegd.

De naam salsa is een verzamelnaam voor de verschillende ritmes. Salsa betekent letterlijk vertaald ‘saus’, en dat is precies wat je met salsadansen toevoegt aan je leven!

Binnen het salsadansen zijn verschillende stijlen ontstaan. De meest bekende hiervan zijn de Cubaanse salsa (die je meestal danst op de 3e tel van de driekwartsmaat), de New York-stijl (ook wel ‘on 2’ genoemd, vanwege het dansen op de 2e tel) en de LA-stijl (die op de 1e tel van de driekwartsmaat wordt gedanst). Bij Anabacoa vinden we het belangrijk dat je alle stijlen leert kennen, maar om het makkelijk te houden beginnen we met de LA-stijl.